O nama

Povijest tvrtke

„Cro-go“ d.o.o. je obiteljska tvrtka, osnovana 1995. godine u Solinu. Osnovna djelatnost “Cro-go”-a je proizvodnja i distribucija pekarskih i slastičarskih proizvoda te sladoleda. Sjedište i proizvodnja  tvrtke nalazi se u Solinu, na adresi Don Frane Bulića 64. 

Još 1995. „Cro-go“  počinje s proizvodnjom keksa i kolača, a 1998. godine kreće i s proizvodnjom fermentiranih proizvoda (štapići sa sezamom). Tokom godina specijalizirali smo se u proizvodnji fermentiranih proizvoda, te počeli s proizvodnjom sirnica, orahnjača, Panettone kolači i drugih fermentiranih proizvoda. 2003. godine krećemo s proizvodnjom sladoleda, te se odlučujemo na otvaranje svojih prodajnih mjesta.

U proizvodnji naših proizvoda koristili smo iskustvo i znanje renomiranih stručnjaka i tvrtki. Jedna od njih je i tvrtka iz Italije koja se bavi proizvodnjom proizvoda od ekološki uzgojenih sirovina (BIO). Upravo od njih stjecali smo iskustvo proizvodnje na prirodan način. „Cro-go“ je od svojih početaka nastojao proizvoditi po tradicionalnoj recepturi na prirodan način, ali i u skladu s novim trendovima. Pošto smo svjesni štetnosti uporabe aditiva, cilj nam je bio proizvoditi proizvode koji sadrže najmanju moguću količinu istih (konzervansa, štetnih emulgatora, gotovih smjesa) te raznih drugih dodataka koji narušavaju ljudsko zdravlje. U naše proizvode ne dodajemo aditive i ostale poboljšivače, ali ih nažalost imamo u pojedinim sirovinama koje upotrebljavamo u proizvodnji kao što je npr. margarin  ili pak u proizvodnji “Breskvica” i sladoleda gdje se koriste prirodna bojila. 

U proizvodnji kruha, peciva i svih fermentiranih proizvoda koristimo prirodni kvasac, kao što su to koristile naše bake desetljećima prije nas. Taj tradicionalan način proizvodnje je jako osjetljiv i spor te traži veliku brigu, pažljivo rukovanje te mora biti pod stalnim nadzorom. Kod takve proizvodnje bitna je posebna edukacija djelatnika, kako bi dobili što kvalitetniji proizvod.    

Veliku važnost pridajemo izboru sirovina, inovaciji tehnoloških postupaka u proizvodnji, te održavanju sredstava za rad koja prolaze kriterije zdravstvene ispravnosti. Zbog stalnog nadzora nad svojim proizvodima i zbog ponude zdravstveno ispravnih i kvalitetnih proizvoda uveli smo, među prvim pekarskim tvrtkama u Hrvatskoj (2006.godine) HACCP standard, te 2007. godine dobili certifikat, od renomirane švicarske certifikacijske tvrtke IMO, za proizvodnju ekoloških proizvoda.U želji za konstantnim usavršavanjem u našoj djelatnosti, redoviti smo sudionici sajmova i seminara diljem Hrvatske, Italije, Njemačke.