Tradicija tvrtke

 

PROIZVODNJA UZ PRIMJENU PRIRODNOG KVASCA
 
Naši proizvodi su proizvedeni uz primjenu prirodnog kvasca kojeg već 15 godina neprekidno obnavljamo, što zahtjeva veliku brigu i pažljivo rukovanje. Za razliku od današnjih uobičajenih procesa proizvodnje dizanih tijesta koji se odvijaju isključivo uz primjenu pekarskog kvasca (njegovom fermentacijom dobivamo ugljikov dioksid i alkohol- etanol (alkoholna fermentacija)), proizvodnja uz primjenu prirodnog kvasca, sadrži kombinaciju kvasaca i bakterija mliječne kiseline (probiotičke bakterije, Lactobacillus) čijom fermentacijom nastaje mliječna kiselina, te se aktiviraju određeni enzimi. Prednosti proizvodnje uz primjenu prirodnog kvasca su mnogobrojne. Važno je naglasiti neke od nutritivnih i zdravstvenih prednosti: povećana biološka raspoloživost minerala, poboljšana probava, smanjenje glikemijskog indeksa, povećana količina bioaktivnih tvari (imaju određen utjecaj na zdravlje), povećana količina prehrambenih vlakana, smanjenje alergijskih reakcija na žitarice, sinteza biogena (elementi neophodni za rast i razvoj).
 
SIRNICA
 
 
Sirnica je naš najprepoznatljiviji proizvod. Jedna je od prvih asocijacija na Uskrs. U kontinentalnoj Hrvatskoj, Istri te Primorju zovu je pinca, dok su u Dalmaciji česti nazivi sirnica i pogača. Riječ je o slatkom aromatiziranom kruhu, okruglog oblika i zlatnožute boje. Izrađujemo je po domaćoj provjerenoj recepturi, uz primjenu prirodnog kvasca, te bez dodataka aditiva. Proces proizvodnje je dugotrajan, upravo zbog primjene prirodnog kvasca i odvijanja fermentacije prirodnim putem (proces proizvodnje traje i do 13 sati). U proizvodnji ne upotrebljavamo nikakve smjese koje bi ubrzale prirodne procese, te na taj način dobivamo kvalitetan i prirodan proizvod. Koristimo pomno odabrane sirovine i svaki postupak napravljen je po starim, domaćim receptima. Upravo proizvodnja uz primjenu prirodnog kvasca zahtjeva pažljivo planiranje te veliko iskustvo djelatnika. Bez tako iskusnih djelatnika ni sam proizvod ne bi bio kvalitetan.