ZANIMLJIVOSTI

Veljača je također i mjesec karnevala, fašnika, poklada, maškara ili koji god naziv koristite, zabavnih i finih tradicija od kojih su vjerojatno krafne ili pokladnice najslađe.

O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku. Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie Krapf, inače poznata po proizvodnji mandolata, koja je krajem sedamnaestog stoljeća u svojoj pekarnici na “Peilertoru” proizvodila u cijelom Beču poznate „Cillikugeln“, koje je u pokladno vrijeme punila ukuhanim voćem.

Osim toga postoji legenda da je u davno doba jedna nesretno zaljubljena kuharica tijesto pripremljeno za pečenje umjesto u pećnicu zabunom ubacila u vruću masnoću te je na taj način izumila krafne. Krafna ili pokladnica, točnije rečeno njena klasična, slatka varijanta s karakterističnim bijelim prstenom, bez dvojbe je slastica koja simbolizira vrijeme karnevala, stoga i Cro-Go za vas ima tople i ukusne krafne s različitim nadjevima, ali zapamtite, ne pretjerivati, važno je biti umjeren! U slast!!!!