
„Cro-go“ d.o.o.
Naša vizija i misija
Vizija
Vizija poduzeća je nastaviti dosadašnju proizvodnju pekarskih i slastičarskih proizvoda, te ju usavršavati u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Nadalje, krenuti u proizvodnju ekoloških proizvoda, te funkcionalne hrane (hrana koja ima povoljne učinke na zdravlje). Dugoročno gledajući namjeravamo postati prepoznatljiv kvalitetan brand kako u pekarskoj industriji, tako i u proizvodnji ekoloških zdravijih proizvoda.
Misija
Podržavati zdraviji način života naših kupaca, koji žele promjeniti svoje navike na bolje, osiguravajući im zdraviju i ukusniju hranu kroz korištenje prirodnog kvasca, osiguravanje kvalitetnih provjerenih sirovina, a izbacujući štetne dodatake prehrani odnosno aditive.
Tradicija tvrtke
PROIZVODNJA UZ PRIMJENU PRIRODNOG KVASCA
Naši proizvodi su proizvedeni uz primjenu prirodnog kvasca kojeg već 15 godina neprekidno obnavljamo, što zahtjeva veliku brigu i pažljivo rukovanje. Za razliku od današnjih uobičajenih procesa proizvodnje dizanih tijesta koji se odvijaju isključivo uz primjenu pekarskog kvasca (njegovom fermentacijom dobivamo ugljikov dioksid i alkohol- etanol (alkoholna fermentacija)), proizvodnja uz primjenu prirodnog kvasca, sadrži kombinaciju kvasaca i bakterija mliječne kiseline (probiotičke bakterije, Lactobacillus) čijom fermentacijom nastaje mliječna kiselina, te se aktiviraju određeni enzimi. Prednosti proizvodnje uz primjenu prirodnog kvasca su mnogobrojne. Važno je naglasiti neke od nutritivnih i zdravstvenih prednosti: povećana biološka raspoloživost minerala, poboljšana probava, smanjenje glikemijskog indeksa, povećana količina bioaktivnih tvari (imaju određen utjecaj na zdravlje), povećana količina prehrambenih vlakana, smanjenje alergijskih reakcija na žitarice, sinteza biogena (elementi neophodni za rast i razvoj).
PROIZVODNJA PROIZVODA BEZ ADITIVA
Naše dugotrajno poslovanje je usmjereno na stvaranje zdravije hrane za naše potrošače. Što želimo reći pod pojmom zdravija hrana? Hrana pri čijoj proizvodnji nisu korišteni aditivi, odnosno konzervansi, bojila, emulgatori i druge štetne tvari koje se inače koriste kako bi se poboljšala aroma, dugotranost, nutritivne vrijednosti hrane i spriječavanje kvarenja.
Kako uspjevamo odoliti izazovima koji korištenja aditiva pri proizvodnji? Prvenstveno takva hrana kraće traje, tako da se skraćuje rok trajanja. Najvažniju ulogu u našoj mogućnosti nekorištenja aditiva svakako čine probiotičke bakterije koje spriječavaju odnosno odgađaju stvaranje plijesni na proizvodima. Higjena prilikom proizvodnje i pakranja važan je faktor kojim želimo spriječiti neželjene bakterije da na bilo koji način kvare kvalitetu, dugotrajnost ili okus proizvoda.