Sitno nasjeckajte 35 grama lista mladog luka i pola ljute chilli papričice bez sjemenki. Ubacite ih u umak od soka cijele ocijeđene naranče, polovice ocijeđenog limuna i 50 ml maslinovog ulja. Pomiješajte sve u preljev za salatu uz dodatak pola žličice soli i ostavite sa strane da se okusi spajaju dok pripremate ostale namirnice. Špek prepržite na tavi da bude hrskav, a kada je gotov sitno ga nasjeckajte na kockice.Usitnite ručno ili u multipraktiku 50 grama badema s ljuskom, naribajte 30 grama parmezana, a zatim nasjeckajte 220 grama očišćenih sirovih prokulica na željenu veličinu. Stavite sve sastojke u jednu zdjelu i dobro ih promiješajte.
Bitno je da preljev dođe na svaki komad povrća kako bi vam salata bila ukusnija. Po želji možete skuhati integralnu rižu i dodati salati, kako bi vaš obrok bio potpun.
Dobar tek!!!
SASTOJCI:
– prokulice – 220 g
– špek – 120 g
– mladi luk – 35 g
– bademi- 50 g
– parmezan- 30 g
– limun
– naranča
– maslinovo ulje – 50 ml
– chilli papričica
– sol